ЗА МЕН И САЙТА

13045598_10206720540840658_1368520718_nКОЯ СЪМ АЗ?

ВИЗИТКА:

Райна Александрова Жечева

психолог, хипнотерапевт – гр. Варна

Дата на раждане: 07.08.1976г.

Образование: Магистър- психолог

Специалност: „Психология и психопатология на развитието”

Следдипломна квалификация:

Българска Асоциация по Когнитивно-Поведенческа Психотерапия – град Варна

-Курс по специализирани умения за психологическо консултиране –  когнитивно-поведенческа терапия

Българска Асоциация по Хипноза и Хипнотерапия:

– Основен курс по Хипноза

– Курс по Хипнотерапия

 

НЕЩО ЗА МЕН:13335396_10206986551930769_1723721330_n

В живота ме води едно нестихващо любопитство към хората и към света. Задавам си въпроси непрекъснато.

Вярвам, че сме тук, за да се учим. Всеки учи своите си уроци. Един се лута в лабиринтите на съзнанието си, друг е обсебен от градене на въздушни кули, трети гледа към звездите, четвърти пътува натам.

Светът ни е интересен, огромен и субективен.
Ние не живеем в една  единствена реалност. Живеем в собствените си реалности, които творим ден след ден. Понякога с небивал ентусиазъм и въображение. Друг път спъвайки се, падайки и ставайки, отново и отново, по пътя на пробата и грешката.

Това е нашият свят. Свят, в който са се приютили милиони светове – пъстри, многообразни, единствени по рода си. Ние всички сме отделни Вселени и все пак заедно творим една обща реалност. Тя няма да е такава каквато е, ако някой от нас липсва.

Нашите светове! Нашият свят…
Какво по-хубаво от това да си жив и да живееш живота си с ясното съзнание, че си творец.

~Райна Жечева – психолог, хипнотерапевт

13335234_10206985555265853_1287499996_nЗАЩО RIONAMORGAN.COM ?

Името на сайта е свързано с мой псевдоним, който преди време дойде като идея от близки приятели и съмишленици. Риона Морган  има свое раждане, история и символика. Значението на името Риона е “кралица”, Морган –”море, морски” 

В цялост псевдонимът Риона Морган означава Морска Кралица.

Морето е най-обичаният символ на несъзнаваното… За мен (а и за много хора) то е олицетворение на дълбинната ни същност. Да се вгледа в себе си, да се докосне до онази част от своя свят – непозната и неизследвана, е изначален стремеж на личността към себеопознаване. А себепознанието се постига по различни пътища – психология, изкуство, литература, философия…

Ето защо до голяма степен псевдонимът (и името на сайта) отразява не само образа на професионалиста – психолог, а и твореца в мен.

Вярвам, че личността на всеки е многопластова и многоизмерна и би било глупаво да я разчленяваме на съставни част, да я ограничаваме или етикираме.

Убедена съм, че е напълно възможно – човек  да бъде едновременно логичен и емоционален, чувстващ…Това е да бъдеш центриран. Може да бъде духовен и земен… Да бъде творец в този момент – тук и сега, а в следващия – да се посвети на хората и да забрави за себе си.

 

КАКВО ЩЕ ОТКРИЕТЕ В САЙТА?12313520_10205837914815559_1799922306825086641_n

Материалите  в сайта са с различна насоченост.

В разработките си се придържам повече към научните понятия, дефиниции и анализи.

В статиите с практическа насоченост се фокусирам върху това да бъда възможно най-кратка и ясна, така че човек да получи някаква практическа полза за себе си и реално да използва прочетеното.

И накрая, но не и по важност  текстове са тип „емоционална провокация“. Те са  кратки и “отворени” за това, което четящият ще добави от себе си. Този вид текстове не бива да се възприемат буквално, а по-скоро да се гледа отвъд и между редовете. Тъй като целта е да откриваме малко по малко себе си,  това понякога се случва най-добре, когато минем през своя собствена опитност, търсене и разбиране, а не през готови дефиниции и понятия.

В сайта съм споделила и мъдростта на други автори, които считам близки до своите разбирания.

Надявам се да Ви бъда полезна и със съдържанието на сайта да успея да се докосна до вас, така че всеки да открие и вземе нещо ценно за себе си.

 

Ако публикациите в сайта ви харесват, Моля споделете ги със своите приятели, за да бъдат полезни и на тях.

Ако имате въпроси, ако искате да поговорим и/или да уговорим индивидуална или онлайн консултация, не се колебайте! Свържете се с мен, чрез формата за контакт!

Благодаря Ви!

ключови думи: , , , , , , , , , , , ,