ЛЮБОВ В ОТСТЪПЛЕНИЕ

March 2nd, 2012

Омразата е любов в отстъпление, което значи, че ако първо няма любов, няма да има и омраза. Омразата между непознати, не е омраза, тя е страх или гняв. А омразата между бивши приятели е отражение на емоционалната любов, която е зависела от условия, а най-често неизпълненото условие е тя да е споделена. Между впрочем възприятието, че любовта не е споделена не означава непременно, че не е.

За да има омраза, трябва първо да има някакво изискване или условие, на което сме държали и смятаме, че не е изпълнено.

Смятали ли сте, че щастието ви зависи от някого другиго? Ако е така, знайте, че щастието е продукт на възприятието, а единствено вие контролирате възприятията си.

Чувствате ли се омерзени? Омерзението е като предизвикателствата: изпитвате го само тогава, когато мислите или заблудите ви са ви довели до място, където можете да постигнете ново ниво на познание. Тези мисли, съчетани с всички други, създават идеалните условия да научите нещо ново.

И това, че не виждате положителното във вероятно мъчителната ситуация, в която сте изпаднали, не означава, че вътрешните ви цели не са постигнати или че не сте си търсели урока.

Не е лесно да видим съвършенството, когато се чувстваме омерзени, но ако приемем, че не съществуват случайности и съвпадения, започваме да проумяваме, че за всяко нещо си има причини, с които сме тясно свързани – и приемането на това помага за лекуването на болката.

Омразата е любов в отстъпление…

~ Из “Безкрайните възможности” – Майкъл Дули

Ако тази статия ви е харесала, моля отделете минутка и я споделете с вашите приятели, за да бъде полезна и на тях. Благодаря Ви!

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: СТАТИИ | ключови думи: , , ,

Напиши коментар