КОЙ КАЗВА, ЧЕ ТРЯБВА ДА Е ЛЕСНО

March 20th, 2012

Хората често се представят най-добре при две обстоятелства: когато се изправят пред криза и когато доброволно приемат дадено предизвикателство. Очевидно никой не търси кризите само и само да се покаже в най-добрата си форма. Но можем да придадем смисъл на живота си, като приемем предизвикателството.

Можем да преминем отвъд зоната на спокойствието си, да напрегнем сили и  да се постараем да надминем собствените си и чужди очаквания. Можем да подхождаме към живота си в духа, изразен от президента Джон Кенеди в началото на 60-те години, когато казва: “Избираме да отидем до луната през това десетилетие – не защото е лесно, а защото е трудно.”

Мартин Лутър Кинг казва: “Само, когато е достатъчно тъмно, виждаме звездите.” По кой път няма сенки? Не можем да се боим от бедите, нито да се отчайваме при появата им. Често тъкмо така откриваме пътя си, тъй като в мрака се налага да търсим, а търсейки – намираме прозрения, яснота и мъдрост. Затова наберете кураж и знайте, че почтеното пътуване си струва всички битки, пред които ни изправя.

Когато времената са тежки, помнете, че и вашето време ще дойде. Не е необичайно да преживееш цикъл от разочарования, когато започнеш да следваш някоя мечта. Всъщност в един или друг момент може да изглежда, че всичко отива по дяволите. Най- добрата противоотрова за такива моменти е да ги приемеш като знак, че те очаква нещо по-добро. Наречете го мисловна игра, ако щете, но действа. Предвкусването на нещо хубаво, което те очаква зад ъгъла, повдига духа ти така, че можеш да видиш нови алтернативи, да запазиш фокуса си и да се заемеш да направиш необходимото, за да се погрижиш хубавите неща да се материализират.

Понякога си мислим, че най-много искаме спокоен живот, но всъщност имаме нужда от възможността да се стремим и борим за стойностна цел, която сами сме избрали. Чрез тази битка ние преодоляваме пропастта между онова, което сме, и онова което можем да бъдем.

~ Из “Наръчник на практичния мечтател” – Пол и Сара Едуардс

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: МЪДРИ МИСЛИ | ключови думи: , , , ,

Напиши коментар