НЯКОЛКО ПРОСТИ СТЪПКИ ЗА ХАРМОНИЯ И ВЪТРЕШЕН МИР

July 3rd, 2014

Всеки човек и собствената му реалност крият свои тайни и загадки.

Удивително е, как въпреки познанията си човек оказва съвсем слабо влияние върху себе си и окръжаващата го действителност.

В този смисъл да достигнеш до дълбините на тайните, скътани дълбоко в теб, да се опознаеш и  заживееш в хармония със себе си – е привлекателна и на практика съвсем достижима перспектива пред личността. Достижима, но не и съвсем проста като цел.

За човек, който се стреми към щастие е необходимо да се научи да живее в хармония не само със себе си, но и с реалността. Да намери идеалния баланс между своя вътрешен и външен израз, които формират собствената му действителност.

Да се научиш да живееш в хармония със себе си, не е никак просто, но разбирането на собственото Аз, води до разбиране на обкръжението ни, от там  се явява важна крачка по пътя към баланс и вътрешен мир.

Как лесно можем да разберем Себе си? Думата самопознание означава процес на запознаване със себи си, със своите потенциални и актуални умения, способности, личностни и интелектуални особености, черти на характера, отношения с околните и т.н.

“Промени себе си, научи се да се обичаш – и целият Свят ще те последва” – сигурно не веднъж сте чували тези думи. Да обичаш себе си – означава постоянно да “работиш” над себе си.

Непрекъснато слушаме: “Всички болести се дължат на нерви”, или “Това в него се дължи на нервна почва”. И повярвайте това не са просто клишета, това е реалност. Има дори термин, който означава взаимосвързаността между душата и тялото – психосоматика. Отрицателните емоции отслабват организма, правят го уязвим за заболявания. Много от болестите се появяват вследствие на стрес и неотработени травматични преживявания. Различните емоционални преживявания влияят на различни органи и части на нашето тяло.

Всеки от нас – е микрокосмос, в който всичко би трябвало да е хармонично свързано. Такива са поне законите на природата.Когато видим човек с красива и горда осанка, то това не е само пример за естетическа красота. Такъв човек прелива от здраве. Такъв човек е здрав – физически и психически. Той излъчва увереност в себе си и своите сили.

На всички е известна старата мъдрост: “Здрав дух, в здраво тяло”. Необходимо е да се стремим да направим тялото си здраво, да върнем първоначалното му предназначение, да го направим красиво и силно.

Можете ли да заобичате себе си и своето тяло? Заобичате ли се ще върнете и вътрешната си хармония и ще се избавите от много психологически проблеми, неврози, депресии и т.н.

Възможно е да постигнете това с различни методи. Главното е да имате стимул и желание за това.

Просто бъдете себе си, вървете напред, следвайте целите си, радвайте се на всеки момент, който ви прави щастливи.

Тръгнете и направете първата крачка, още Сега!

По улицата или в парка… Цялата ви същност ще усети радостта от движението. Ще бъдете с пълното осъзнаване, че творите вашата нова реалност.

~ Райна Жечева – психолог, хипнотерапевт

Ако тази статия ти харесва, отдели минутка и я сподели с твоите приятели, за да бъде полезна и на тях.

Ако търсиш конкретно решение, ако искаш да познаваш себе си, ако искаш да следваш сърцето си, ако не знаеш откъде да започнеш, разбери как можеш да постигнеш повече успех и удовлетворение в областите, които те интересуват Тук:

ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ

ПРИКЛЮЧЕНИЕТО ДА ОТКРИЕШ СЕБЕ СИ

Ако искате да получавате по и-мейл последните публикации в сайта оставете и-мейл адреса си в празното място и натиснете "абонирай ме"

Категории: СТАТИИ | ключови думи: , , , , , , ,

Напиши коментар